Ohjeita

Tarinat postataan WordPressin hallintapaneelin kautta simppelillä editorilla, jota käyttääksesi sinun ei tarvitse osata pätkääkään koodia. HTML-muotoisen sisällön lisääminen on kuitenkin mahdollista, jos haluat sillä tavalla rikastuttaa postauksesi sisältöä. Apua saa aina pyytää kommenttikentässä tai esimerkiksi sähköpostilla hallava.vt@gmail.com.

Rekisteröityminen

Käyttäjätunnus

Aivan ensimmäiseksi sinun tulee rekisteröityä sivustolle. Käyttäjätunnus voi olla sama kuin mitä käytät esimerkiksi Keskustassa, eli sen ei siis tarvitse olla tarinoissasi esiintyvän hahmon nimi. Saman nimimerkin alla julkaiset jatkossa kaikki tarinasi tänne oli ne sitten kirjoitettu minkä hahmon näkökulmasta tahansa.

Kategoriat

Pohdi millä tavalla haluat ryhmitellä tarinoitasi, eli mitä kategorioita haluat. Kategoria voi olla esimerkiksi tallin, hahmon tai hevosen nimi. Listaa haluamasi kategoriat rekisteröitymisen yhteydessä, niin ylläpitäjä käy tekemässä ne sinulle valmiiksi. Teethän etukäteen myös kaksi eri kokoista banneria samasta kuvasta: suurempi (2000 × 720 px tai 1000×360 px) menee kategoriasi esittelysivulle ja pienempi (640 × 400 px) menee etusivulle. Voit joko lähettää bannerit sähköpostilla hallava.vt@gmail.com tai kirjoittaa linkit rekisteröitymisen yhteydessä.

Sinun ei välttämättä tarvitse luoda itsellesi yhtään kategoriaa, jos haluat kirjoittaa jo olemassa olevan kategorian alle.

Tilin aktivointi

Kun olet lähettänyt rekisteröitymis-lomakkeen, tulee sinulle sähköpostiisi vahvistuslinkki, jonka avulla pääset aktivoimaan tilisi. Aktivoinnin jälkeen pystyt kirjautumaan sisään, sekä kirjoittamaan artikkeleita = tarinoita. Kategoriasi eivät kuitenkaan ole heti valmiina, vaan niiden luomisessa saattaa ylläpitäjällä mennä muutama päivä. Lähetämme sinulle sähköpostia, kun kaikki on valmista!

Kuinka luoda artikkeli

Ohjauspaneeli

Kun olet onnistuneesti rekisteröitynyt tarinahevoskollektiivin jäseneksi ja kirjautunut sisään, pystyt automaattisesti julkaisemaan artikkeleita. Artikkeleiksi kutsutaan kaikkia tarinoita ja muita postauksia. Ohjauspaneeliin pääset klikkaamalla aivan sivun ylälaidassa olevassa mustassa palkissa (jonka näet ainoastaan jos olet kirjautunut sisään) olevaa linkkiä, jossa lukee “tarinahevoskollektiivi” ja jonka edessä on mittaria esittävä ikoni. Ohjauspaneelin vasemmasta reunasta löydät valikon, jonka avulla pystyt navigoimaan “Artikkelit”-sivulle.

Artikkelin luominen

Artikkelit-sivun ylälaidassa on linkki, jossa lukee “Lisää uusi”. Sitä klikkaamalla pystyt luomaan uuden artikkelin.

WordPress käyttää visuaalista editoria, joka koostuu eräänlaisista lohkoista. Otsikot, kappaleet, kuvat ja HTML-muotoilu menevät kaikki omiin lohkoihinsa. Uuden lohkon saat klikkaamalla sinisen neliön sisässä olevaa plus-ikonia vasemmasta yläreunasta. Jos et tarvitse mitään erikoisia lohkoja, voit vain alkaa suoraan kirjoittamaan klikkaamalla otsikon alapuolelle.

Tarinan päähenkilö

Suosittelen mainitsemaan aina tarinan alussa minkä hahmon näkökulmasta kyseinen teksti on kirjoitettu. Olen tätä varten suunnitellut ennalta muotoillun elementin, jota voit vapaasti käyttää. Lisää HTML-lohko, ja kopioi sen sisään seuraava koodi. Vaihda kuvan osoite ja lisää hahmosi tiedot kohtiin Nimi ja Muuta tekstiä. Voit myös jättää kuvan kokonaan pois niin halutessasi.

<div class="kirjoittaja">
<img class="kirjoittajakuva" src="http://linkki.com/kuva.jpg">
<span class="nimi">Nimi</span><br>
Muuta tekstiä
</div>

Kategorian valitseminen

Kun olet lisännyt artikkeliisi kaikki haluamasi tekstit ja kuvat, valitse sille kategoria ennen julkaisua. Oikeasta sivupalkista löydät eri välilehtien takaa valittua lohkoa ja sivua koskevat asetukset. Valitse “Sivu” päästäksesi valitsemaan kategorian. Voit valita artikkelillesi samanaikeisesti useita eri kategorioita.

Kommentointi

Voit myös määrittää pystyvätkö muut kommentoimaan artikkeliasi. Oletuksena on, että kaikkia artikkeleita pystyy kommentoimaan, mutta esimerkiksi esittelypostauksista sen toiminnon voi estää halutessaan. Tarinoihin kannattaa jättää kommentointi auki niin saatat saada mukavaa palautetta lukijoilta!

Muut asetukset

Älä välitä sivupalkin kohdasta “Sidebars – Quick Select”. Jos haluat kategoriallesi yksilöllisen sivupalkin, laita sähköpostia osoitteeseen hallava.vt@gmail.com tai kommentoi alle.

“Category Sticky” -kohdasta voit liimata artikkelin tietyn kategorian alkuun. Ylläpitäjä luo sinulle valmiiksi yhden tälläisen artikkelin ja neuvoo sähköpostin välityksellä kuinka voit lisätä siihen haluamasi esittelytekstit. Tähän kohtaan sinun ei siis välttämättä tarvitse koskea.

Julkaiseminen

Lopuksi klikkaa julkaise ja artikkelisi on kaikkien nähtävillä. Pystyt myös ajastamaan artikkelin julkaisun myöhempään ajankohtaan tai merkitä se aikaisemmin julkaistuksi.