Tie Tähtiin 2021

1.4. – 13.6.2021
Kolme osakilpailua ja finaali
Tuotoksilla lisäarpoja

Tie Tähtiin on viisiosainen kilpailukoitos, jossa voi pärjätä vain ahkeralla treenaamisella ja päättäväisellä asenteella. Tarinallisuuteen painottuva cup koostuu neljästä osakilpailusta ja kaiken kruunaavasta finaalista. Tie Tähtiin onkin kyhäelmä kertomuksista, joissa päästään seuraamaan ratsukoiden kehitystä, jännäämään kisatuloksia ja kannustamaan voittajia heidän tiellään tähtiin! Lähde mukaan koitokseen joko yksin, tai koko tallin voimin! Kaikki ovat tervetulleita karvoihin katsomatta.

Tervetuloa kisaamaan tiesi tähtiin!

Tänä vuonna kilpaillaan neljässä osakilpailussa aivan uusissa lokaatioissa ympäri Suomea. Tie Tähtiin sopii erityisen hyvin ratsastuskoululaisille ja muille tavoitteellisille harrastajille, jotka kaipaavat isojen areenojen jännitystä, mutta joiden taidot eivät vielä välttämättä riitä kansainväliselle tasolle. Kilpailusarjan tavoitteena on innostaa ihmisiä eri virtuaalitalleilta tarinoimaan saman aiheen ympärillä ja luomaan uusia kontakteja.

Yhteisöllisyyden edistämiseksi olemme tänä vuonna valinneet alustaksemme tarinahevoskollektiivin sivun, jonne saamme kaikki tuotokset kätevästi yhden katon alle. Lisäksi tänä vuonna on perustettu Discord-kanava jossa tapahtuu niin tiedottaminen kuin juonikuvioiden suunnittelukin. Tarinahevoskollektiivin Instagram-sivulla tullaan markkinoimaan tapahtumaa ja siellä tullaan myös esittelemään osallistuvia ratsukoita.

Ilmoittaudu

Ilmoittaudu kilpailusarjaan täyttämällä alla oleva lomake. Jos osallistut kahdella hahmolla, täytä lomake kaksi kertaa. Voit kuitenkin jättää toisesta lomakkeesta ylimääräisen toiston pois. Kirjoita kumpaankin lomakkeeseen sama käyttäjätunnus. Lomakkeella ilmoittaudut automaattisesti kaikkiin tuleviin Tie Tähtiin 2021 osakilpailuihin sekä finaaliin. Viimeinen ilmoittautumispäivä 1. osakilpailuun ja koko sarjan kattavaan joukkuekilpailuun on 17.4. Tämän jälkeen on vielä mahdollista ilmoittautua tuleviin osakilpailuihin, mutta joukkueisiin ei voi enää liittyä.

Joukkueet

Paladiinit

Moi! Oon Saaga ja uljaana ratsunani mulla on suomineito Unikko. Unikko on mun vuokrahevonen jo vuodesta 2019, me asustellaan tuolla Kuukarissa Ansamaan tiluksilla. Me kisattiin 2020 Tie Tähtiin kisoissa myös, painotteemme senaikaisesta esteratsastuksesta on vaihtunut kouluratsastukseen. Tänä vuonna me kisataan joukkueessa nimeltä Paladiinit, siellä on myös pari mun hyvää kaveria. Itse osallistun HeA-luokkaan ja meidän motivaatio ja kilpailuinto on superkorkealla tänä vuonna! Tsemppiä kaikille kisoihin!

Olemme Anni Vuorela ja Hauyni RR (tutummin Vattu), Ansamaasta. Olemme tavoitteellinen ratsukko ja rakastamme niin pieniä kuin isojakin kilpailuja, sen takia meidän täytyi osallistua tietenkin myös näihin kisoihin. Itse asiassa tämä on jo toinen kertamme Tie tähtiin -kisassa, olimme mukana viime vuonnakin. Vaikka olemme lähinnä esteratsukko, kisaamme välillä myös muissa lajeissa ja tavoitteena on tietenkin aina voittaminen.

Jasu toivoi tälle vuodelle joukkuetta Tie Tähtiin kilpailuun, sellaista ei kuitenkaan saatu kasaan hänen kotitallillaan Valerianassa. Ansamaan pariskunnan ostaessa heiltä viime vuonna kolme hevosta, tuli talli ja sen omistajat tutuiksi. Niimpä mies liittyi kilpailemaan heidän joukkueeseen ja pääsee näin ottamaan osaa kilpailuun tiimin kera.
Ratsuksi valikoitunut nuori Blue tamma, on vetänyt kovia tuloksia alkuvuodesta koulupuolella ja käy myös miellyttävän luonteensa puolesta erinomaisesti kilpailemaan tässä kilpailussa. Jasu on ollut mukana tamman elämässä sen syntymästä saakka ja tuntee tamman kuin omat taskunsa, yhteisiä ratsastushetkiä ei kuitenkaan ole ollut viime vuosina paljon, mikä voi aiheuttaa ongelmia. Jasu haluaa kuitenkin lähinnä pitää hauskaa, mutta kilpailuvietiltä ei kai koskaan voi täysin välttyä, eihän.

Samuel ja Harri ovat kilpailemassa ensimmäistä kauttaan yhdessä ratsastajan vakavan loukkaantumisen vuoksi. Ratsukko on aloittanut ihan matalalta tasolta ja hiljalleen nostanut tasoaan. Ratsukon kotitallina toimii Ansamaa.

Ride or die

Luvassa on Ciaran ja Monan ensimmäinen yhteinen kisakausi. Treenattu on ahkerasti kotitallilla Hallavassa ja hard tason luokat tuovat mukavasti haastetta. Ciara on itse kilpaillut Tie Tähtiin kilpailuissa jo viime vuonna, mutta tämä on ensimmäinen kerta oma hevonen alla. Voittoa tultiin hakemaan ja se myös otetaan! Instagram löytyy nimellä @ciaravirtuaali .

Seela Aalia ja arabiristeytys tamma Shahraiz Aquil tutummin Sasha kisaavat ensimmäistä kertaa yhdessä Tie Tähtiin kilpailussa. Seelalle osallistuminen on kolmas, ja toinen vuosi putkeen hard-tasolla. Ratsukko edustaa ylpeydellä Hallavaa, ja kuuluu tallin tavoitteelliseen joukkueeseen. Tähtäimessä toki on saada Sashasta mainio kilpailukaveri, mutta säilyttää kovataso ranking-pisteissä viime vuosien malliin. Nämä kaksi kuumakallea lupaavat kovaa kilpailuhenkeä!

Miskan ja Muumin yhteistyö on alkanut keväällä 2020 kun poika aloitti ratsastustunneilla Hallavassa. Hiljalleen ratsukko eteni kilpailemaan ja kausi 2021 onkin Miskan ensimmäinen kokonainen kisakausi ja samalla askel isänsä jalanjäljissä.

Virmalised ja Nio Luosujärvi on nyt jo reilu vuoden toisensa tunteneet ratsukko. Matkan varrelle on mahtunut paljon, mukaanlukien viime vuoden Tie Tähtiin kisat myös! Tänä vuonna Niolla on kuitenkin jo kolmas vuosi kilpailuissa, sillä ennen Virmaa Nio kilpaili kertaalleen entisellä hoitohevosellaan Flying Fonziella. Virma ja Nio tulevat Hallavasta. Kaikkina vuosina Nio on kilpaillut medium sarjassa, joten miksi sitä hyvää muuttamaan? Tavoitteena on tottakai mennä pitämään kivaa, ja hakemaan kokemusta kilpailuista, mutta taka-ajatuksena on tottakai sijoitukset.
Instagram: @nioluosujarvi

How to ride

Elina lähtee mukaan Hallavasta hoitohevosensa Oskun kanssa. Parilla ei ole vielä pitkää yhteistä matkaa takana, mutta kilpa-areenojen polte houkuttelee jo kovasti. Elina oli muutama vuosi takaperin Tie Tähtiin -kilpailuissa, mutta tällä hevosella ensimmäinen kerta.

Cooper on Minjalle tuntemattomampi ratsu naisen oman hevosen ollessa mammalomalla. Ratsukon tarkoituksena on vain pitää hauskaa ja hankkia molemmille lisää kisakokemusta Tie Tähtiin kisoista.

Ohto ja Hauska. Taidoiltaan keskinkertainen tallityöntekijä ja ratsastuskoulun suomenhevonen, joka kyllä osaa olla hieno, mutta haluaa mieluummin olla etupainoinen jyrä. Ei mikään näyttävä parivaljakko, vaan ihan täysin tavallinen mies ja ratsu Hallavasta. Parivaljakon vahvuuslajit ovat tarhasta talliin taluttaminen ja kottikärryn kaato, jossa hevonen voittaa joka kerta. Ratsain treenimäärä on painottunut lähinnä maastotuntien pitoon kerran puolessa vuodessa, joten tavoitteet kilpailusarjalle ovat terveen matalalla. Meno ei taatusti ole kepeän kaunista, mutta mikäpä siinä, kun saa kilpailla lempihevosellaan.

Maisa osallistuu Tie Tähtiin -kilpailuihin nyt toista kertaa hoitoponillaan Savulla. Kaksikon lempipuuhaa kotitallilla Hallavassa on maastoilu ja ilman satulaa höntsäily, lisäksi satunnaiset kilpailut tuovat sopivasti vähän jännitystä elämään, joten täällä ollaan.

Toista kertaa Tie Tähtiin -kilpailusarjaan osallistuva Niko Piirainen, 19, ja hänen hevosensa Imperial Vengeance tavoittelevat tähtiratsukon titteliä tänä vuonna medium -luokassa. Hallavan ratsastuskoululla majaileva Imperial Vengeance, tutummin Väiski, on 13-vuotias lämminverinen ravihevonen, joka on jo eläköitynyt raviurheilusta. Niko ja Väiski palkittiin vuonna 2020 estetähden tittelillä easy -luokassa, ja voittoa janoava nuorukainen tavoittelee tänäkin vuonna voittoa esteiltä. “Taso on kova mediumissa, mutta ei tänne oo häviämään tultu”, Piirainen totesi kysyessämme, millä fiiliksin hän lähtee kilpailuihin.
IG: virtuaalinikotiini.

Vihiniemen Viipottajat

Sanna ja Sälli ovat ikinuori kaksikko, joilta huumoria ei puutu. Kaksikko on ulkonäöltään melko “perus” suomalainen ratsukko, ollen kuitenkin poikkeuksellisen ystävällisiä. He ovat treenanneet Vihiniemen tiloissa koko talven ja uskovat olevansa valmiita ensimmäiseen Tie Tähtiin koitokseensa.

Anu ja Roki kilpailevat ensimmäistä kauttaan ikinä yhdessä. Anu, 16, on kilpaillut ennestään ainoastaan koululuokissa toisella hevosella. Roki on huumorintajuinen viipottaja, joka vaatii ratsastajaltaan ne tietyt asiat kuntoon, jotta meno onnistuu. Anu on melko hiljainen nuori, jolta löytyy lahjoja suuremmille kilpakentille. Kaksikko on harjoittelut alkuvuoden reippaaseen tahtiin Vihiniemessä.

Amelien ja Cabon yhteinen matka ei ole ollut täysin mutkaton, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. Cabon saavuttua Briteistä Suomeen kaksi herkkää ja tulista persoonaa tuntuivat olevan vahvasti törmäyskurssilla, mutta hiljalleen ratsukon välinen yhteinen sävel on alkanut löytyä. Vihiniemestä kotoisin oleva ratsukko kilpaileekin tätä nykyä vaativissa koululuokissa tavoitteenaan kivuta pikkuhiljaa aina Intermediate I -tasolle. Tie Tähtiin -kilpailuista ratsukolla on tarkoituksena hankkia lisää kisakokemusta ennen isommille kilpakentille siirtymistä.

Vihiniemen vauhtikaksikkonakin tunnetut Aleksi ja Tiuhti lähtevät hakemaan ensimmäisiä yhteisiä kisakokemuksiaan Tie Tähtiin -kilpailuista. Tiuhti on kotiutunut Vihiniemeen vasta tänä keväänä ja sen vuoksi ratsukko lähinnä vielä tutustuukin toisiinsa.

Seben söböt

Kurre on 15-vuotias, määrätietoinen ratsastaja, varsinkin esteratsastus on lähellä hänen sydäntään. Pinjan kanssa kautta aloiteltu hiljakseen. Kurre siirtyi poneista hevosiin vuodenvaihteessa kasvupyrähdyksen myötä. Pinja on herkkä tamma, jonka kanssa nappuloita haetaan nyt medium-tasolla.

Elävä tuuliviiri Milla-Riina on vasta viime kesänä kotiutunut takaisin Suomeen reissuiltaan Alankomaista. Kuvioihin mahtui heti jos jonkinlaista dramatiikkaa sekä yllättäviä käänteitä, eikä suinkaan vähäisin niistä ollut Indin tulo Milla-Riinan omistukseen. Kaksikko on ehtinyt jo aloitella yhteistä kisataivaltaan hyvinkin sijoin, joten mikään ei pysty estämään tavoittelemasta Tähtiä – varsinkin, kun kyse on Riiniksestä.

Saaga ja Abrianna ovat työskennelleet yhdessä reilun vuoden. Yhteistyö sujuu pääosin hyvin, vaikka Abrianna saattaa välillä olla hankalalla tuulella. Saagalle kisaaminen on aina ollut se juttu ratsastuksessa ja hän rakastaa kisojen jännitystä. Vauhtia ei parivaljakolta yleensä radalta puutu.

Lyyti on rento, maanläheinen karjalainen, joka aloitti hyväntahtoisen ja hömelön Oili-suokin hoitamisen loppuvuodesta 2019. Lyyti aloitti Seppeleessä leppoisena puskailijana, mutta kuin huomaamatta taitotaso kasvoi ja yhteistyö alkoi sujua eri tavalla. Seppele-Cupissa yllättävää menestystä niittänyt kaksikko haluaa nyt koittaa siipiään Tie Tähtiin-kilpailuissa. Tavoitteita ei oikeastaan ole – Lyyti rakastaa hömppää hoitohevostaan ja Seppeleen porukkaa, ja niinpä kisoista hän odottaa lähinnä hauskaa yhteistä muistoa.

Eedi on 20-vuotias tavoitteellinen kouluratsastaja, joka kilpailee hevosellaan Okeanoksella ja työskentelee oppisopimuksella Seppeleessä, missä myös “Noksu” asuu. Ratsukon taival alkoi viime syksynä kilpaillen vaativissa luokissa, hevonen on kuitenkin osaavampi, ja ratsukko kilpaili ensimmäisen PSG-luokkansa joulukuussa. Tie Tähtiin -kilpailusarjaan osallistuminen oli pitkän harkinnan tulos, mutta lisäkokemus ja -valmennus eivät koskaan ole haitaksi, joten ratsukko ilmoittautui kilpailemaan Vaativa B -luokassa.
(Epäaktiivinen) Instagram @eedimyllyoja

Seppeleen Ratsastusjoukkue

Sarianna “Sartsu” on sinnikäs ratsastaja, joka on usean vuoden ajan kisannut helpoissa luokissa eri hevosilla. Nyt toista kautta ratsuna on Perle, Sartsun hoitohevonen Seppeleestä. Yhteistyötä haetaan nyt talven jäljiltä haastavan, hieman jähmeän puoliverisen kanssa.

Rauhallinen ja näytävä kouluratsastusratsukko, nyt viimeistä kautta vaativissa-luokissa, ensi kaudella siirrytäänkin jo korkeammalle. Mistelillä riittää kunnianhimoa ja päättäväisyyttä, Viki on myös todella potentiaalinen tamma!

Aleksanteri luuli, että oli tulossa groomaamaan Mannya ja Manny luuli, että oli tulossa groomaamaan Aleksanteria. Jonkun piti nyt kuitenkin kisata.

Tuleva eläinlääkäri ja sosiaalinen yöperhonen ratsastelee tuntikopukalla ja yrittää suitsia armotonta kilpailuviettiään (mahdotonta).

Seppeleessä majaileva Whinny on Liinu Karhulan ensimmäinen oma hevonen ja yhteiseloa kaksikolla on takana vajaa vuosi. Hiljainen ja ujo Liinu ei todellakaan ole mikään kilparatsastaja, mutta päätti kuitenkin lähteä vuoden 2021 Tie Tähtiin kisoihin muiden mukana.

Hopiavuoren häjyt

Sonja 37v ja Mortti 11v vaikuttavat Hopiavuoressa ja ensimmäistä kertaa ovat osallistumassa kilpailusarjaan. Sonja on sinänsä ihan taitava kouluratsastaja, jolla on peräti kaksi hyvää hevostakin, mutta sanoinkuvaamaton vastenmielisyys kilpailemista kohtaan on pitänyt hänet puskaratsastajana tähän asti. Mortti on Sonjan uudempi hevoshankinta, se jota ei koskaan pitänyt tulla mutta tuli kuitenkin. Ja koskaan ei pitänyt kisoihinkaan osallistua, mutta osallistuttiin kuitenkin. Ja nyt ollaan sitten Tie Tähtiin -sarjassa. Mitä seuraavaksi? Olympialaiset?

Kausi 2021 on Jannan ja Paahtiksen ensimmäinen kokonainen kisakausi ja samalla ensimmäinen vuosi Tie Tähtiin kisoissa. Ratsukko on vakiinnuttamassa tasoaan hieman vaativimmissa luokissa joten kisasarjasta toivotaankin hyvää astinkiveä kohti isompia luokkia.

Vasta reilun vuoden aktiivisesti harrastaja joka edellisenä vuotena seurasi hoitajan roolista Cupin menoa, ja tuolloin asetti tavoitteeksi että seuraavana vuona hän olisi itse kisaamassa. Kisan roima muutos tuttavalliselta ratsastuskoulutasolta suureksi kansainvälisemmäksi meiningiksi hirvittää, mutta syteen tai saveen meiningillä edustamassa Hopiavuorta tämän vuoden tiimissä: Hopiavuoren Häjyt.
Ratsu sen sijaan huomattavasti kokeneempi, jo kolmatta vuotta peräkkäin näihin mittelöihin osallistuva tamma. Aikaisemmin kilpaili vaikeammalla tasolla (HeA), mutta ratsastajan vaihtumisen myötä starttaa nyt kilpailun helpoimmassa luokassa.

Mahtavat Mehiläiset

Cassandra ja Cassu Lehtovaarasta ovat kisaamassa tietään tähtiin jo kolmatta vuotta peräkkäin. Sijoituksia parivaljakko on onnistunut nappaamaan matkan varrelta useamman kappaleen, mutta kotipuolessa puskaratsastuksen perikuvana tunnettu kaksikko ottaa kilpailut lähinnä rennosti ja haluaa ennen kaikkea pitää hauskaa. Irlantilaisruuna Cassun näkee tänäkin vuonna kuskeineen taitotasolla easy.
Instagram: @vr_cassandra

Deeann ja Nalle ovat kotoisin Lehtovaaran Ratsutilalta ja kaksikolla on yhteistä taivalta takana noin puolitoista vuotta. Dee osallistui Nallen kanssa ensimmäistä kertaa TT-kisoihin jo viime vuonna, ja tänä vuonna kaksikko lähtee yhteiselle kisataipaleelle uudelleen. Tavoitteena on ennen kaikkea kartuttaa kokemusta ja pitää hauskaa muiden tallilaisten kanssa, mutta mahdolliset sijoitukset otetaan toki iloisena vastaan jos niitä saavutetaan.

Asun kolmen hevoseni kanssa Lehtovaaran ratsutilalla. Hoo on energinen 10vuotias ori, joka on rodultaan lämminverinen ravihevonen. Hoo on toiminut aina ratsuna. Ori on saanut tallilla lempinimen Ferrari, nopeutensa takia.

Mikael ja Poppis kisaavat ensimmäistä kertaa Tie Tähtiin – kilpailussa, ja ovat lähteneet rennolla asenteella mukaan. Kaksikolla on tarkoitus saada lähinnä uusia kokemuksia ja lisää varmuutta kilpailemiseen.

Assi ja Peikko on melko tuore parivaljakko, joka korkkaa kisauransa Tie Tähtiin kilpailussa. Historiaa vuokraamisen muodossa on kertynyt syksystä 2020 asti, eikä alku kaksikon tiellä ollut aina kovin ruusuista. Yhteistyön alettua rullaamaan on Assi uskaltanut asettaa edes jonkinlaisia tavoitteita kisoja varten – kunhan joka osakilpailussa ei olisi oman luokkansa hännillä.

Makeat Mangustit

Ensimmäistä kertaa Tie Tähtiin -kilpailuihin mukaan lähtevä ratsukko, jonka tavoite on lähinnä vain kerätä yhteistä kisakokemusta ja pitää hauskaa! Parivaljakko edustaa Lehtovaaran ratsutilaa, ja kilpailee suhteellisen helpolla taitotasolla, luokissa Helppo C sekä 60cm.

Tämän vuoden Tie Tähtiin -kilpailu on Inarille ja hänen hoitoponilleen Oxeye Daisylle eli Danalle jo kolmas peräkkäinen. Tunturien juurella sijaitsevasta Lehtovaarasta kotoisin olevalla kaksikolla on viimekauden jäljiltä taskussaan tähtiratsukon titteli ja ensimmäinen kisastartti ulkomailla. Kisajännittämiseen taipuva Inari myöntää, että onnistumisen paineet ovat tälläkin kertaa suuret. Onneksi hallakko vuonohevostamma on maailman lempein kisakaveri.

Henkan ja Maten toinen vuosi Tie Tähtiin -kisoissa, mikä voisi mennä pieleen? Luultavasti kaikki tai ei mikään, mutta ratsukon molemmat osapuolet ovatkin lähinnä osallistumassa kokemuksen haun vuoksi. Humoristinen kaksikko Lapin Lehtovaarasta, jonka yhteinen ylä- ja alamäkiä täynnä oleva taival on alkanut jo vajaa kaksi vuotta sitten.

Ratsukko asuu Lehtovaaran ratsutilalla. Ratsukolla taitaa olla vuosi yhteistä taivalta ja tavoitteena toimii hyvän mielen haku. Donnan kanssa olisi kiva saada tietty tuloksiakin, mutta rento ja hyvämieli molemmile on tavoite 1.

Joukkueettomat

Emile ja Rover tulevat Rowan Parkista Saksasta. Rover on vasta nuori ori ja ratsukon taival on vasta alussa. Emile on perehtynyt kouluratsastukseen, mutta hyppää myös satunnaisesti.

Michael ja Gaia tulevat Rowan Parkista Saksasta ja osallistuvat ensimmäistä kertaa Tie Tähtiin -kilpailusarjaan. Michael on itse kouluttanut Gaian ja he painottuvat esteratsastukseen.

Osallistuminen kilpailusarjaan oli öinen päähänpistos, kun tuntui siltä että elämään tarvitaan lisää haasteita. Kilpailuun lähdetään kerämään kokemusta sekä yhteisiä muistoja luokkiin Helppo B ja 80cm.

Alvan pitkäaikainen haave toteutui viime vuoden lopussa, kun nainen sai vihdoin rahat kasaan omaa hevosta varten. Manta asteli naisen elämään mukaan ja on joulukuusta asti ihastuttanut ja vihastuttanut naisen elämää ratkiriemukkailla tempauksillaan. Alva on aikaisemmin ollut jo kerran mukana Tie Tähtiin- kisoissa Hallavan Hauska suokin kanssa, mutta Mantan kanssa tämä on ensimmäinen kerta, eli ratsukko on lähinnä keräämässä yhteistä kokemusta kilpailusarjasta, vaikka tamma onkin aikaisemmin toiminut jo hyvän aikaa kisaratsuna.