Finaali

Hopeaharjan ratsastajat
13.6.2021
Lappeenranta

Kevään odotetuin tapahtuma on vihdoin täällä! Tie tähtiin kilpailusarjan finaali käydään 13. kesäkuuta 2021 Lappeenrannassa Saimaan rannalla Hopeaharjan ratsastajien tallilla. Toivottavasti kouluratsastusliikkeet on nyt hiottu huippuunsa ja nopeita käännöksiä esteiden välissä treenattu, sillä koko kevään urakka kulminoituu nyt tähän hetkeen! Kiillottakaa varusteet ja saapukaa vaikka koko tallin voimin kannustamaan ja seuraamaan kevään jännittävintä tapahtumaa.

Kilpailusarjan tulokset

Tähtijoukkue
★★★★★ Vihiniemen Viipottajat

Tähtiratsukot
★★★ Lyyti Riikonen – Heljän Runoliini, Seben söböt
★★★ Samuel Vainio – Silverfoxes Hell or Highwater, Paladiinit
★★★ Michael Groos – Gaea v.d. Zelos

Koulutähdet
★ Sarianna Pessi – Brainbow, Seppeleen Ratsastusjoukkue
★ Julia Lindell – Liden Lonnell
★ Sanna Vihiniemi – Salakapakka, Vihiniemen Viipottajat
★ Jasu Lakkahalla – Blueprint, Paladiinit

Estetähdet
★ Mikkel van Leeuwen – Moonshine chick, Ride or die
★ Saaga Rinne – Abrianna J&KK, Seben Söböt
★ Michael Groos – Gaea v.d. Zelos
★ Anu Kivinen – Rosegarden’s Dragonrend, Vihiniemen Viipottajat

Hopeaharjan ratsastajien talli

Hopeaharjan ratsastajat on vuodesta 1961 asti toiminnassa ollut seura, joka järjestää tallilla sekä ratsastuskoulutoimintaa, valmennuksia, kilpailuja ja kesäleirejä sen lisäksi että myös majoittaa yksityisiä hevosia. Puitteet ovat täydelliset isompien kilpailujen järjestämiseen, mutta tunnelma on silti kotoisa ja lämminhenkinen etelä-karjalaiseen tapaan.

Talli sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Lappeenrannan keskustasta idyllisellä paikalla Saimaan äärellä. Parkkipaikka, talli, maneesi ja väliaikaisten karsinoiden alue sijaitsee korkeammalla maastossa osittain metsän suojassa. Tallilta lähtee hyvin huollettu hiekkatie loivaa rinnettä alaspäin lankkuaitaisten tarhojen välistä kohti tasaista nurmikenttää, joka toimii kilpailupaikkana. Nurmikentän kauimmainen nurkka on varattu verryttelylle, ja katsomoa lähimmässä päädyssä käydään itse kilpailut. Kilpailukentän läheisyydessä on pieni teltta, josta voi ostaa purtavaa ja juotavaa, mutta suurempi kahvio, jossa tarjoillaan myös lounasta, löytyy ylhäältä maneesin yhteydestä.

Kun nurmikentän vierustaa lähtee seuraamaan tietä vielä edemmäs kohti järven rantaa, muuttuu maasto pian jyrkemmäksi. Alas asti kannattaa kuitenkin ehdottomasti mennä vaikkapa kisapäivän jälkeen, sillä ranta on aivan upea. Pohja on hiekkainen ja syvenee hitaasti, joten hevosenkin kanssa sinne on mukava mennä uimaan. Rannasta vasemmalla on pienten leirimökkien alue, jonne pääsee kyllä autolla kiertämällä myös toistakin kautta. Mökit ovat kilpailijoiden vuokrattavissa, jos ei halua buukata majoitusta kauempaa. Ne ovat melko pieniä ja vaatimattomia, mutta niistä löytyy ihan mukavat kerrossängyt, pieni ruokailutila sekä jääkaapilla ja mikrolla varustettu keittiö. Hellaa ja uunia ei valitettavasti ole, mutta rannan läheisyydestä löytyy grillikatos. Kaikkien mökkien yhteiskäytössä on erillinen wc/suihkurakennus.

Kilpailupaikalle voi saapua joko perjantaina tai lauantaina. Sekä maneesia, että nurmikentän verryttelypäätyä saa vapaasti käyttää. Lisäksi tallin ympäristössä on upeat maastot, joihin kannattaa tutustua jos aikaa riittää. Koko viikonlopuksi on luvattu aurinkoista säätä ja lämpötila vaihtelee siinä +17 ja +22 välillä. Ainakin aurinkorasvaa ja vesipullo kannattaa ottaa mukaan.

Kilpailupäivä

Kilpailupäivä starttaa klo 10 kouluratsastusluokilla. Kunkin luokan jälkeen on palkintojenjako, sekä pieni tauko ennen seuraavan luokan alkua. Esteratsastuksessa arvosteluna on AM5, eli puhtaan suorituksen perusradalta saaneet ratsastavat uusinnan kun kaikki ovat ensin suoriutuneet perusradasta.

Viimeisen esteluokan päätyttyä kaikkien Tie Tähtiin kilpailusarjan aikana rankingin kärkipäässä heiluneiden kannattaa valmistautua, sillä kello 17 on aika palkita koko kilpailusarjan kärkisijoille nousseet. Palkintojenjakoon kutsutaan ensin kussakin luokassa parhaiten pärjänneet kolme ratsukkoa, joista voittajat saavat totuttuun tapaan koulu- tai estetähtien tittelit. Tämän jälkeen kutsutaan vuorollaan omalla taitotasollaan parhaiten pärjänneet kolme ratsukkoa, joista voittajat saavat tähtiratsukoiden tittelit. 

Voittajat saavat sekä luokista, että taitotasoista palkinnoksi upeat ruusukkeet, kultamitalit, kukkakimput, sekä voittoloimet. Toiseksi ja kolmanneksi tulleille annetaan hopea- ja pronssimitalit, kukkakimput, sekä pienempiä tavarapalkintoja.

Palkintojenjaon kruunaa joukkuekilpailun voittajan eli Tähtijoukkueen julkistus. Tähän palkintojenjakoon saavutaan paikalle ilman hevosia, sillä luvassa on pokaalin ja mitalien lisäksi myös ämpärillinen kylmää vettä!

Tie Tähtiin 2021 -kauden päätöstä juhlitaan illalla vielä läheisellä tanssilavalla, jonne on hankittu niin bändejä esiintymään kuin myös maittavaa ruokaa ja juomaa. Kiitos kaikille osallistumisesta ja nähdään toivottavasti taas ensi vuonna!

Tuotostehtävät

Finaalia varten lisäarpoja hankitaan tekemällä tuotoksia erillisten tehtävänantojen mukaan. Tarinatehtäviä on 20 ja piirrostehtäviä 10. Voit vapaasti valita mitkä niistä haluat tehdä. Muista että tuotoksen tulee tavalliseen tapaan liittyä jotenkin Tie Tähtiin -kilpailusarjaan. Kirjoita tehtävänanto tuotoksen alkuun.

Tarinatehtävät, vähintään 300 sanaa

 1. Spring season open – muistoja 1. osakilpailusta
 2. Savenmaan ratsastuskeskus – muistoja 2. osakilpailusta
 3. Hevostila Kuukkeli – muistoja 3. osakilpailusta
 4. Ridklubben Vårön – muistoja 4. osakilpailusta
 5. Hopeaharjan ratsastajat – finaalipäivän tunnelmia
 6. Kunnallisvaalit – miten politiikka eksyy tallikeskusteluihin
 7. Näet tiktokissa hauskan videon ja haluat tehdä siitä oman versiosi tallilla
 8. Uusi valmentaja olikin vähän erikoinen
 9. Yllättävä kannustaja katsomossa
 10. Varustesekaannus
 11. Epätavalliset metodit
 12. Missä on ratsuni?
 13. Voimabiisi
 14. Valmistautuminen finaaliin
 15. Kenraaliharjoitus
 16. Kirjoita googleen “Miten” ja hahmosi tai hevosesi nimen ensimmäinen tavu. Kirjoita googlen ehdottamaan lauseeseen liittyvä tarina.
 17. Etsi lähin kirja ja ota siitä seuraavat sanat ylös: 5. sivu 5. rivi 5. sana / 7. sivu 7. rivi 7. sana / 9. sivu 9. rivi 3. sana / 12. sivu 12. rivi 2. sana / 15. sivu 15. rivi 1. sana. Merkitse sanat tarinan alkuun ja käytä niitä sitten tarinassasi.
 18. Kirjoita jonkun toisen hahmon näkökulmasta.
 19. Käytä tarinasi otsikkona yhden Frendit-sarjan jakson nimeä ja kirjoita tarina siihen liittyen. (esim. The One with the Giant Poking Device)
 20. Kirjoita tarina aikaisin aamulla sellaiseen aikaan, jolloin et vielä tavallisesti ole hereillä.

Piirrostehtävät, lisää myös kuvateksti

 1. Kilpailutunnelmia
 2. Varusteloistoa
 3. Uusi valmentaja olikin vähän erikoinen
 4. Epätavalliset metodit
 5. Missä on ratsuni?
 6. Selfie
 7. Väritä piirtämäsi kuva käyttäen pelkästään lähivärejä (esim sininen, turkoosi ja vihreä)
 8. Tee kuva maalaamalla, esim vesivärit, guassit, akryylit tms.
 9. Tee digitaalinen piirros käyttäen vain yhtä tasoa eli layeriä.
 10. Piirrä lintu- tai sammakkoperspektiivistä