Spring season open

Hartroof Areena Helsingissä
17.-19.4.2021
1. osakilpailu

Tervetuloa Hartroof Areenalle virtuaalisen Suomen pääkaupunkiin Spring season open -tapahtuman merkeissä. Luvassa on kansainvälisen tason tunnelmaa, suuret katsomot ja mitä mielenkiintoisempia ratsukoita. Tapahtuma starttaa lauantaina 17. huhtikuuta kaikille avoimilla tutustumisluokilla. Sunnuntaina Tie Tähtiin kilpailusarjan tämän vuoden osallistujat pääsevät tositoimiin ensimmäisen osakilpailun merkeissä. Maanantaina on tapahtuman pääpäivä, kun kansainvälisen tason ratsukot valtaavat areenan.

Ilmoittautuminen

Tie Tähtiin 2021 kilpailusarjaan (luokat 1-8) ilmoittaudutaan erikseen tällä sivulla. Muihin luokkiin voi osallistua joko sähköpostilla osoitteeseen hallava.vt@gmail.com otsikolla Spring season open tai instagramissa @tarinahevoskollektiivi kuvaan kommentoimalla 16.4.2021 mennessä. Laita ilmoittautumiseesi mukaan luokka, ratsastajan kokonimi ja hevosen nimi. Luokat 9-20 ovat arvontaluokkia.

Tapahtumapaikka

Hartroof Areena on suuri tapahtumapaikka keskellä kaupungin sykettä. Suuret katsomot reunustavat ovaalin muotoista areenaa kolmelta sivulta ja neljänneltä löytyy vip-ravintola, josta on myös hyvät näköalat itse areenalle, joka on Spring season openia varten päällystetty joustavapohjaisella kuituhiekalla. Areenaa reunustavat kauniit keväiset kukkaistutukset ruukuissaan ja myös estekalusto on rakennettu kukkaisteemalla. Katsomoa kiertävillä käytävillä on pienimuotoinen expo-alue sekä ruokakojuja, joissa niin katsojat kuin kisaajatkin voivat tyydyttää nälkäänsä. Anniskelualue löytyy vip-ravintolasta, jonka menu on myös äärimmäisen maittava.

Verryttely tapahtuu viereisessä hallissa, joka on jaettu kahteen kenttään. Toinen on tarkoitettu kävelytykseen ja toisella kentällä saa sitten liikkua reippaammissa askellajeissa ja ottaa verryttelyhyppyjä. Verryttelykentiltä löytyy pari screeniä, joiden avulla voi seurata pääareenan tapahtumia. Valmistautuva ratsukko siirtyy yhdyskäytävää pitkin pääareenalle ja hänet päästetään radalle edellisen ratsukon lopetettua. Yhdyskäytävällä ei suositella ohittamaan toisia ratsukoita, mutta siinä mahtuu helposti tekemään vielä viimeiset kuolain-, suoja- ja kannustarkastukset. Heti porttien vieressä kentän puolella on pieni koroke, josta taustajoukot pystyvät helposti seuraamaan ja videoimaan ratsukon suoritusta.

Hartroof Areenalla on yksi pääsisäänkäynti, joka vie lippupisteen kautta katsomoita ympäröivälle käytävälle. Lisäksi Areenan takaosassa, hallin puoleisessa päädyssä on pienempi sisäänkäynti, jota kautta kilpailijoiden ja groomien on helppo liikkua areenalle. Tämän takana olevan sisäänkäynnin yhteydessä on myös kanslia, jonne käydään ilmoittautumassa ja josta kulkukortit saadaan. Kilpailijoilla ja groomeilla on oikeus katsomon puolelle kaikkina kilpailupäivinä.

Majoittuminen

Hartroof Areenan välittömässä läheisyydessä on muutamia hotelleja, joissa katsojien ja kisaajien on mahdollista yöpyä kampanjahinnoin. Lisäksi Hartroof Areenalta hieman keskustaan päin mentäessä löytyy useampia kauppoja, ravintoloita, baareja sekä yökerhoja.

Hevoset majoittuvat Hartroof Areenan suurelle parkkipaikalle rakennetulla väliaaikaisten karsinoiden alueella (eli jaba-alueella). Karsinat on aseteltu kuuden karsinan blokkeihin, jotka muodostavat leveitä käytäviä, jotta toisten ratsukoiden ohittaminen on turvallista. Blokkien väleissä on tilaa hevosten ruuille sekä kisakaapeille. Jaba-alueelta löytyy myös useita vesipisteitä. Hevoset on pyritty sijoittamaan jaba-alueelle siten, että saman tallin hevoset ovat vierekkäisissä karsinoissa.

Jaba-alueella on tarkka valvonta vuorokauden ympäri, eikä sinne päästetä ylimääräisiä henkilöitä. Kaikilla kisaajilla ja groomeilla on kulkukortit, joita näyttämällä alueelle pääsee. Perjantaina, jolloin suurin osa hevosista saapuu paikalle, on jaba-alue avoimena, jotta käytännön järjestelyt sujuvat mutkattomammin. Paikalla on myös useita järjestäjiä, jotka ohjaavat hevosrekat ja trailerit niille varatulle alueelle, sekä hevoset niille varattuihin karsinoihin. Viereisellä jalkapallokentällä hevosia saa käydä kävelyttämässä, mutta ratsastus tapahtuu verryttelyhallissa. Verryttelyhalli on avoinna kaikille perjantai-iltana ja muulloin aamupäivisin. Luokkien ollessa käynnissä verryttelyhalliin mahtuu yhteensä 14 hevosta.

Aikataulu ja luokat

Lauantai 17.4.

9. helppo C
Arvioitu alkamisaika klo 12, avoinna kaikille

10. helppo A
Arvioitu alkamisaika klo 13, avoinna kaikille

11. Intermediate I
Arvioitu alkamisaika klo 14, avoinna kaikille

12. Prix St Georges
Arvioitu alkamisaika klo 16, avoinna kaikille

13. 60cm
Arvioitu alkamisaika klo 18, avoinna kaikille

14. 100cm
Arvioitu alkamisaika klo 19, avoinna kaikille

15. 120cm
Arvioitu alkamisaika klo 20, avoinna kaikille

16. 140cm
Arvioitu alkamisaika klo 21, avoinna kaikille

Sunnuntai 18.4.

1. helppo C, taitotaso easy, Helppo C:2 2000 
Arvioitu alkamisaika klo 12, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

2. helppo B, taitotaso medium, Helppo B:5 2020 
Arvioitu alkamisaika klo 13, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

3. helppo A, taitotaso hard, Helppo A:7 2020
Arvioitu alkamisaika klo 15, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

4. vaativa B, taitotaso expert, Vaativa B:10 2013
Arvioitu alkamisaika klo 16, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

5. 60cm, taitotaso easy, arvostelu AM5
Arvioitu alkamisaika klo 17, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

6. 80cm, taitotaso medium, arvostelu AM5
Arvioitu alkamisaika klo 18, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

7. 100cm, taitotaso hard, arvostelu AM5
Arvioitu alkamisaika klo 20, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

8. 120cm, taitotaso expert, arvostelu AM5
Arvioitu alkamisaika klo 21, avoinna Tie Tähtiin osallistujille

Maanantai 19.4.

17. Intermediate II
Arvioitu alkamisaika klo 15, avoinna kaikille

18. Grand Prix
Arvioitu alkamisaika klo 16, avoinna kaikille

19. 130cm
Arvioitu alkamisaika klo 18, avoinna kaikille

20. 150cm
Arvioitu alkamisaika klo 20, avoinna kaikille

Lisätietoja

Tie Tähtiin 1. osakilpailun luokkien 5-8 esteradat. Vasemmalla perusrata ja oikealla uusinta.

Kilpailut etenevät sillä kaavalla, että kunkin luokan palkintojen jako on heti luokan loputtua, ennen seuraavan luokan alkua. Kaikilla esteradoilla on uusinta, jonka puhtaan radan ratsastaneet kilpailijat suorittavat sen jälkeen kun kaikki luokassa kilailevat ovat ratsastaneet perusradan.

Tie tähtiin kilpailuiden luokista 1-8 kuusi parhaiten suoriutunutta saavat kuvan mukaiset ruusukkeet sekä kukkakimput. (Saa kopioida omille sivuille). Lisäksi ensimmäiseksi sijoittuneelle on palkintona loimi, toiseksi sijoittuneelle satulahuopa ja kolmanneksi sijoittuneelle pintelit. Extraluokista saa myös ruusukkeita ja kukkia. Maanantain luokissa on myös rahapalkinnot.