Sivuston rakenne

Tarinahevoskollektiivi toimii blogimaisella rakenteella, jossa kukin tarina kirjoitetaan omaksi artikkelikseen. Artikkelit jaotellaan kategorioihin siten, että tiettyyn kategoriaan liittyvät tarinat löytyvät saman linkin takaa. Tarinahevoskollektiiviin rekisteröidytään nimimerkillä, jolloin samalla käyttäjätunnuksella lähetetään kaikki saman henkilön kirjoittamat tarinat, vaikka hän kirjoittaisikin tarinoita eri hahmoilla eri talleille. Hahmot, tallit ja hevoset lisätään omiksi kategorioikseen sen mukaan minkä kukakin kokee tarpeelliseksi.

Minulla esimerkiksi on käyttäjätunnus nimimerkillä Alex. Loin kategorian nimeltä Hallava, jonne kirjoitan hahmoilla Aleksi ja Nadja. En kuitenkaan koe tarpeelliseksi tehdä näille hahmoille omia kategorioitaan vaan kaikki näiden hahmojen tarinat löytyvät saman linkin (Hallava) takaa. Jos Hallavan joku muu käyttäjä haluaa postata tänne tarinansa, luo hän itselleen oman käyttäjätunnuksensa ja postaa sitten tarinansa Hallava-kategoriaan. Lisäksi hän voi tehdä kategorian myös hahmonsa nimellä niin halutessaan.

Suosittelen tekemään aluksi vain oleellisimmat kategoriat, sillä niitä voi lisätä sitten myöhemmin, jos haluatkin jaotella tarinasi ala-kategorioihin. Jos sinulla on oma talli, johon liittyviä tarinoita tänne aiot postata, tee kategoria tallisi nimellä. Jos taas sinulla on hahmo, joka omistaa muutaman yksityishevosen, tee kategoria hahmosi nimellä. Jos sinulla on useampi hahmo eri talleilla, kannattaa tehdä kullekin hahmolle oma kategoria.

Liimattu esittelypostaus

Kun olet rekisteröitynyt tarinahevoskollektiiviin ja luonut itsellesi haluamasi määrän kategorioita, kannattaa aloittaa tekemällä jonkinlainen esittely hahmostasi, hevosestasi ja mahdollisesta tallistasi. Voit joko linkittää jo olemassa olevia sivujasi tai tehdä vaikka virtuaalihevosellesi omat sivut tähän esittelypostaukseen. Hevosen sivua tehdessä kannattaa käyttää HTML-kieltä ja kopioida aina varmuuskopiot omalle tietokoneelle. Jos vaikka käy niin hassusti että tämä sivusto lakkaa toimimasta, sinulla on silti tiedot tallessa.

Esittelypostaus muutetaan “sticky post”-muotoon, jonka löydät artikkelia muokatessa oikeanpuoleisen palkin alalaidasta. Tämä esittelypostaus tulee pysymään aina valitun kategorian ylinpänä postauksena, ja tarinat ilmestyvät sen alapuolelle. Näin ollen, kategorian linkkiä klikkaamalla lukija tuodaan sivulle, jossa ensimmäisenä on esittelypostaus ja sen alapuolella lähettämäsi muut artikkelit eli varsinaiset tarinat.

Oma sivupalkki

Jokaiselle kategorialle tai yksittäiselle artikkelille on mahdollista tehdä oma sivupalkki. Sivupalkissa voi olla esimerkiksi linkit tallin ja hevosten sivuille, lyhyt esittely hahmosta, kuva tallista tai jotain muuta minkä koet tarpeelliseksi.

Kategoria vs. avainsana

Kategoriat ovat aina hahmo, talli tai hevoskohtaisia, mutta avainsanat ovat universaaleja tunnisteita. Voit merkitä aina kuhunkin tarinaan sitä vastaavat avainsanat, kuten esimerkiksi draamaa ja rakkaus, ja myöhemmin joku lukija, jota kiinnostaa ainoastaan näitä aihepiirejä käsittelevät tarinat, löytää ne helposti. Avainsanoja voi keksiä sitä mukaa kun kokee ne tarpeellisiksi.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Siirry työkalupalkkiin