Sivuston rakenne

Riippuen siitä kuinka monta hahmoa, hevosta tai tallia omistat, voit luoda itsellesi sopivan nurkkauksen tälle alustalle. Jokaiselle hahmolle, tallille ja tarvittaessa hevosellekin luodaan oma kategoria, jonka alle kyseiseen asiaan liittyvät tarinat aina liitetään. Sinulla voi esimerkiksi olla virtuaalitalli nimeltä Ponitalli, jossa itselläsi on kaksi hahmoa Maikki ja Pekka ja kolme hevosta Valko, Musti ja Täplä. Rekisteröidyt tarinahevoskollektiivin sivustolle jollain itsellesi sopivalla nimimerkillä ja sen jälkeen luot haluamasi määrän kategorioita. Kategoria toimii kokoelmasivuna, josta jatkossa tulet löytämään kaikki tarinasi, jotka olet kyseisen kategorian alle liittänyt. Tässä tapauksessa voit joko tehdä pelkästään yhden kategorian nimeltä Ponitalli, tai sitten voit Ponitalli-kategorialle tehdä myös alakategoriat hevosten ja/tai hahmojen nimillä. Tällöin kaikki tarinasi löytyvät Ponitalli-kategorian alta ja ainoastaan Musti-hevoseen liittyvät tarinat Musti-alakategorian alta.

Liimattu esittelypostaus

Kun olet rekisteröitynyt tarinahevoskollektiiviin ja luonut itsellesi haluamasi määrän kategorioita, kannattaa aloittaa tekemällä jonkinlainen esittely hahmostasi, hevosestasi ja mahdollisesta tallistasi. Voit joko linkittää jo olemassa olevia sivujasi tai tehdä vaikka virtuaalihevosellesi omat sivut tähän esittelypostaukseen. Hevosen sivua tehdessä kannattaa käyttää HTML-kieltä ja kopioida aina varmuuskopiot omalle tietokoneelle. Jos vaikka käy niin hassusti että tämä sivusto lakkaa toimimasta, sinulla on silti tiedot tallessa. Esittelypostaukset muutetaan “sticky post”-muotoon, jonka löydät artikkelia muokatessa oikeanpuoleisen palkin alalaidasta. Tämä esittelypostaus tulee pysymään aina valitun kategorian ylinpänä postauksena, ja tarinat ilmestyvät sen alapuolelle. Tämä on kätevää juurikin esimerkiksi hevosen sivuilla. Hevosella on nimellään oma kategoria ja tuon kategorian takaa löytyy ensin liimattu esittelypostaus, jossa on perus tiedot ja vaikka sukutaulut ja kisakalenteritkin ja alapuolelle ilmestyy automaattisesti kaikki hevoseen liittyvät tarinat. Sama toimii myös tallille tai hahmolle. Jos sinulla on vain yksi hahmo ja yksi hevonen, ei ole välttämätöntä tehdä molemmille omaa kategoriaa vaan voit pitää kaikki tarinat esimerkiksi hahmon nimen alla.

Kategoria vs. avainsana

Kategoriat ovat aina hahmo, talli tai hevoskohtaisia, mutta avainsanat ovat universaaleja tunnisteita. Voit merkitä aina kuhunkin tarinaan sitä vastaavat avainsanat, kuten esimerkiksi draamaa ja rakkaus, ja myöhemmin joku lukija, jota kiinnostaa ainoastaan näitä aihepiirejä käsittelevät tarinat, löytää ne helposti. Avainsanoja voi keksiä sitä mukaa kun kokee ne tarpeellisiksi.

Haluan tehdä tallilleni sivun, en esittelypostausta

Sekin onnistuu! Erityisesti jos sinulla ei ole omia nettisivuja, etkä halua tai osaa sellaisia tehdä, mutta haluaisit kuitenkin tehdä virtuaalitallin tai virtuaalihevosen, voit luoda sivut tänne. Mitään kovin monimutkaisia komplekseja ei kannata rakentaa, mutta esimerkiksi esittelysivu ja hevoslistaussivu yhdistettynä kategorioihin ja kategoriaan liimattuun esittelypostaukseen tehtyyn hevosen sivuun saat jo ihan kivan tallin luotua. Sivuston ulkoasu pysyy rakenteeltaan muuttumattomana sivulta toiselle, mutta voit pyytää sivuston ylläpitäjää (alex) vaihtamaan banneriin haluamasi kuvan ja tallisi logon, sekä vaihtamaan värejä ja fontteja. Lisäksi on mahdollista tehdä customoitu sivupalkki, jossa voi olla esimerkiksi linkit oman tallisi eri sivuille ja hevosten kategoriasivuille sekä vaikka esittelykuva ja lyhyt teksti. Nämä ulkoasun muokkaukset on mahdollista tehdä myös pelkkiin kategorioihin tai yksittäisiin postauksiin, jos sen kokee tarpeelliseksi. Custom-sivupalkin taitaa pystyä kuka tahansa tekemään, mutta ulkoasun muutokset vaativat pääsyn palvelimelle ja sinne on oikeudet ainoastaan minulla.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Siirry työkalupalkkiin