Rastaantien porukka

Rudi on hyvä ratsastaja ja kouluratsastus on selkeästi miehen bravuuri. Luonnostaan tuleva tarkkuus ja huomiokyky pienillekin muutoksille eläimissä vahvistavat oppimista huomattavasti. Esteetkään eivät ole suuri haaste eikä häntä pelota korkeudet, niin kauan kun tilanne on hallinnassa. Rudin hevosharrastus alkoi lapsena vaikka vanhemmat eivät sitä tuenneetkaan. Hän teki töitä ratsastustuntiensa eteen. Homma kuitenkin keskeytyi pahasti yläasteen alkaessa kun Rudilla laukesi paha masennus. 
Hevosharrastus alkoi uudelleen ammattikoulun loputtua. Rudista valmistui raksamies ja saikin oman alansa töitä. Ei enää ole ollut vanhemmistaan riippuvainen sen jälkeen ja välit ovat heikenneet entisestään vuosien aikana. Ei tapaa oikeastaan ketään suvustaan paitsi isän puolen kummisetäänsä ja pikkusiskoaan, jotka ovat ainoita jotka vielä välittävät Rudista. 

Noin kaksi vuotta sitten Rudi teki päätöksen: olen valmis hevosenomistajaksi. Näin saapui Muru ja Viski, kaksi hienoa oria. Viskin kanssa kaikki on sujunut hyvin, mutta Rudin ja Murun tie on ollut kivinen. Syksyllä Muru alkoi käyttäytyä vaarallisesti joka meni siihen ettei sitä enää uskaltanut liikuttaa selästä käsin. Rudi joutui maksamaan parit kalliit eläinlääkärilaskut ennen kuin selvisi että ne kaikki “neurologiset oireet” olivatkin vain Murun tapa kertoa että suussa oleva pahahko diasteema sattuu. Diasteema saatiin hoidettua ja Muru on jälleen entisellään. Myöhemmin ajateltuna se aika on vahvistanut Murun ja Rudin suhdetta todella vahvaksi. Heidän yhteistyönsä onkin tällä hetkellä mukavaa seurattavaa. Nyt Murun koulutusta jatketaan taas normaaliin tahtiin ja suunnitellaan kisastartteja.
Vähitellen Viskin kanssa heräsi ajatus orin myymisestä tai antamisesta ylläpitoon, sillä ruunikko hannover ei ollutkaan Rudille se oikea. Mies etsi hiljakseen sopivaa henkilöä ja Viski löysi unelmien kodin paikasta jossa oria arvostetaan ja sille on aikaa.

2019 on ollut Rudille suuri muutosten vuosi siinä suhteessa, että hevosharrastus on karannut täysin käsistä. Pihassa piti olla pari omaa joista toisella voisi kilpailla aktiivisesti, mutta hups, maaninen raksamies pystytti karsinoita talliinsa ja pari pihattoa lisää. Ja nyt syksyllä tuli kaksi uutta hevosta. Miten tässä näin kävi? Älä kysy. Rudi ei todellakaan tiedä.