Mitä mä teen?

Luokka 1 Helppo C Mikkel van Leeuwen – Moonshine chick, Ride or Die

Perjantait oli omalla tavallaan kivoja mutta tavallaan myös jänniä koska me saatiin ratsastaa omatoimisesti. Tänään oli myös Hanneksen kouluvalmennus, johon Nio ja Seela olivat osallistumassa joten mä ajattelin että mä voisin mennä katsomaan sitä. Kuitenkin sitä ennen mä ajattelin ratsastaa Muumilla. Mä haluaisin hyödyntää kaikki mahdollisuudet, joita mä voisin käyttää siihen että mä saisin harjoiteltua Muumin kanssa ja näin ollen me voitaisiin ehkä pärjätä Tie tähtiin kisoissa.

Mä olin alkanut pyöräilemään tallille taas kun säät olivat paranneet sen verran että pyöräileminen oli taas mahdollista. Tallilla mä kävin ekana taukotuvassa jotta mä sain jättää mun eväät jääkaappiin koska tänään olisi pitkä päivä tallilla. Mä olin just lähdössä hakemaan Muumia kun Aleksi saapui paikalle.
”Moikka”
”Moi”
Taukotilan ovi kolahti uudelleen ja Nio, Seela, Elina ja Minja saapuivat paikalle. Puheensorinan hiljennettyä näin miten Aleksi loi katseen kaikkiin, ennen kuin mies avasi suunsa.
”Haluaako joku kilpailla jo lauantaina tavallaan lämmittelynä? Mie tiiän vaan tehdä ilmottautumiset oikein.”
”Olikos sielä mitä luokkia tarjolla?” Minja kysyi kaataessaan itselleen kahvia.
Aleksi luetteli luokat puhelimensa näytöltä ja huoneeseen palasi hetkeksi puheensorina kun kaikki miettivät luokkia.

”Mä voisin osallistua ainakin helppoon C:hen ja 60cm luokkiin. Ei varmaan tee yhtään huonoa kokeilla ottaa vähän tuntumaa Cooperiin kisakenttiin ennen kuin H-hetki on käsillä.”
”Voitaisko me kokeilla Virman kanssa metriä?” Nio kysyi.
”Me voitaisiin myös mennä metri” Maisa liittyi keskusteluun ennen kuin Aleksi kommentoi mitään.
”Okei, mie laitain teidät noihin luokkii. Mites työ muut?”
Lopulta kaikille halukkaille oli löytynyt oikeat luokat ja mä nappasin kypäräni ja ratsastussaappaani kaapista ja lähdin tallinpuolelle.

Muumin varusteiden ollessa ponitamman karsinalla, hain sen tarhastaan ja lopulta talutin ponitamman omaan karsinaansa ja aloin harjaamaan mustaa karvaa. Kevään tulon huomasi todellakin pölisevästä karvasta ja jossain kohtaa tuntui että mulla oli suukin täynnä Muumin karvoja. Lopulta ponitamma oli harjattuna ja varustettuna eikä enää puuttunut kuin oma kypäräni ja hanskat jotta olimme valmiita suuntaamaan Muumin kanssa maneesiin. Mä olin taluttanut ponitamman maneesiin kun Hannes tuli paikalle oman hevosensa kanssa. Mä en uskaltanut katsoa miehen päälle kovinkaan paljoa sillä mä tiesin että se oli satuttanut itseään kun se oli ollut ratsastamassa viimeksi.

Vaikka mä olin muutaman kerran ratsastanut Muumilla omatoimisesti oli se aina vähän jännittävää. Mä tiesin että Hannes piti mua vähän silmällä vaikka se ei sanonutkaan mitään ja se keskittyi pääasiassa oman hevosensa kävelyttämiseen.

Mä olin tutkinut vähän äitin ja muiden avustuksella koulurataa, joka meillä olisi edessä joten mä tiesin että mitä mun kannattaisi kokeilla tehdä jotta mä saisin tehtyä vähän valmisteluja kohti ekaa Tie Tähtiin osakilpailua. Mä yritin pitää Muumin reippaana heti alusta, ja samalla myös pitää huolen siitä että tumma ponitamma vastaisi mun apuihin heti kun mä olisin siltä jotain pyytänyt. En mä ollut täysin varma siitä, että osaisinko mä ratsastaa Muumia oikein ja vilkuilinkin välillä Hannesta, joka ajoittain seurasi mun menoa. Ilmeisesti mä en kai tehnyt mitään isoja virheitä kun se antoi mun jatkaa omatoimisesti ja lopulta mä uskalsin siirtää Muumin raviin. Meidän koulurata ei ollut kovin monimutkainen ja mä yritinkin vain muistella mitä mulle oli opetettu tunneilla Aleksin, Nadjan tai Hanneksen toimesta ja mennä sen avulla.

Ajoittain musta tuntui että Muumi meni tosi nätisti ja toisinaan musta tuntui että mä en tiennyt mitä ihmettä mun olisi pitänyt tehdä että mä olisin saanut ponitammaa liikkumaan paremmin. Lopulta mä olin saanut ratsastettua kaikki askellajit läpi ja oli aika antaa Muumin kävellä ennen kuin mä pysäytin sen ja laskeuduin sen selästä. Tallissa oli vielä aika hoitaa Muumi takaisin tarhakuntoon ja odottaa Hanneksen kouluvalmennuksen alkamista.

Share: