Luokka 4, Vaativa B – Jasu Lakkahalla & Blueprint, Paladiinit

Ansamaan maneesilla pöllysi pohjustukset, kun Jasu pyöritti tammaansa liinassa. Siltä oli otettava ensin enimmät energiat pois, jotta voitaisiin sen jälkeen keskittyä pohkeenväistön treenaamiseen. Juuri nyt Blue oli aivan liian villinä, se oli tavannut komistus Sevenin pitkästä aikaa ovensuussa ja pukitteli nyt onnesta. 
Majiná nauroi huvittuneena, kun Bluesta lähtevät äänet kaikuivat ympäriinsä. “Tälläkö sä meinasit ratsastaa helsingissä rauhallisen ja kauniin radan?” nainen kiusoitteli. “Joo, vaikka vähän alkaa epäilyttää. En tiiä onko Blue aina tällänen..” Jasu huokaisi pieni hymy kasvoilla. Toivottavasti ei, mies ajatteli heti perään. “Onhan se vielä melko nuori, varmasti joudut pyöritteleen sitä vielä kisapaikoillakin.” Majina pohti ja otti siemaisun mehulasistaan. Jasu vastasi myötäillen.

Lopulta mies kävi hakemassa varusteet ja Majinan avustuksella sai ne nopeasti paikoilleen. Nainen jäi seuraamaan ratsastusta kouluaitojen ulkopuolelle. Blue kokosi itsensä nopeasti ja oli selvästi heti valmis tehtäviin. Jasu taputti tammaa hyvin pienistäkin oikeista suorituksista ja kaksikon meno näytti sitten kuitenkin hyvin tyyneltä ja hallitulta. 
Ehkä Blue otti reenit tosissaan, vaikka pelleilikin usein niiden ulkopuolella. Tamma oli kyllä osoittanut taitonsa moneen kertaan, joten ei ollut toisaalta mitään syytä epäillä sen suorittamista. Jos seitsenvuotiaalla on jo 71.30% keskiarvo kaikilta radoilta, on ainesta varmasti vaikka mihin.
Blue korskahti ja otti suurieleistä pohkeenväistöä, nostaen itsensä komeasti ylös ilmaan jokaisen kosketuksen välissä. ‘Vau miten hienosti sä kuljet’ Jasu pohti ja siirsi katseensa nopeasti Majinaan. ‘Annetaan hyvä ensivaikutelma’ tämä jatkoi mielessään ja otti tamman lopulta käyntiin, ei ollut syytä vetää liikaa – kun Blue suoritti niin tasokkaasti. Majinan taputus kajahti maneesilla ja Blue nakkeli heti luvan saatuaan päätään ja steppaili jälleen innokkaana.

“Mä en malta oottaa että nään teidän radan!” Majina huikkasi heti kun sai ratsukon kiinni. “Tuut katsomaan?” Jasu tiedusteli, tai no – tietenkin Majina oli tulossa, hänen tallilta lähti joukkue. “Joo ja ratsastan myös itse mun parivaljakon sitten viimeisenä päivänä!” nainen kertoili hymy kasvoilla. “Sulla on kyllä kiva pari hevosia.” Jasu vastasi ja muisteli Vanian ja Sevenin myyntipäivää. “Eiköhän me pärjätä.” nainen vastasi lempeästi ja siveli Bluen kiharaista harjasta. (319 sanaa)

+ Kuva lämmittely pukeista ennen osakilpailuun treenailua
Share: