Aleksi, tallin omistaja, admin

Aleksi on rempseä 28-vuotias rääväsuu, joka viihdyttää tallin väkeä vitseillään. Hänelle on tärkeää, että kaikki viihtyvät tallilla ja hevosilla on mahdollisimman hyvät oltavat. Ei nipota turhasta, mutta vaatii hoitajia tekemään kunnolla oman osuutensa ja ratsastajia yrittämään parhaansa. Harrastaa ratsastus- jousiammuntaa tammansa Halin kanssa. Koulutukseltaan ratsastuksen ohjaaja, mutta elätti itsensä taiteilijana ennen kuin tapasi Emmin.

 

Eveliina, ratsastuksenopettaja, yhteishahmo

27-vuotias Eveliina eli tutummin Eve on vähän aikaa sitten valmistunut huumorintajuinen ratsastuksen-opettaja. Eve osaa olla tarpeen tullen myös tiukka muttei vähääkään tosikko. Useasti hänet tunnistaa hänen päälaellaan heiluvasta korkeasta ponnarista sekä rohkaisevasta asenteesta. Evellä on myös yksi 3-vuotias tyttövauva sekä suloinen pikku koira Piku jotka hyörivät välillä naisen mukana tallilla. Lyhyesti sanottuna Eve on positiivinen, hauska, tsemppaava sekä iloinen ratsastuksenopettaja.

 

Sora, tuntiratsastaja

Sora on 14-vuotias teinityttö, jolla on ne perinteiset teinitytön ongelmat. Vanhempien säännöt on asetettu pelkästään kiusaamistarkoituksessa, jos luokassa mokaa, se on koko sosiaalisen elämän loppu, ja jos laittaa vahingossa bileisiin samat vaatteet luokan suosituimman tytön kanssa, ei kannata enää näyttää naamaansa koulussa. Pojat on joku toinen pelottava eläinlaji, joita ei ihan ymmärrä ja joista haluaa pysyä mahdollisimman kaukana, mutta silti vetää hirveästi puoleensa ja posket muuttuu aina ihan tomaatinpunaisiksi, kun joku niistä edes vilkaisee tähän suuntaan.

 

Eevi-Sofia puoliylläpitohevosena Lasse, omistaa Hanin

Eevi-Sofia on lempeä ja ystävällinen 26-vuotias hevosnainen. Eevillä on ylläpidossa suomenpienhevosvarsa, josta hänen on tarkoitus kouluttaa ratsu. Luonteikkaan tammavarsan kanssa loppumattoman pitkästä pinnasta ja järkähtämättömästä rauhallisuudesta on apua! Tyynestä käytöksestään huolimatta nainen on kuitenkin koko lailla tunneihminen, eikä ole salaisuus, että suuret silmät kostuvat usein - oli syynä sitten suru, ilo, liikutus tai säikähdys. Muista ihmisistä Eevi uskoo naiivin sinisilmäisesti pelkkää hyvää. Jos etsit ymmärtäväistä ja empaattista kuuntelijaa, jolla itselläänkin on kokemusta elämän kummallisista käänteistä, tässä hän on. Eevillä on useinmiten tarjota lohdullisia sanoja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

 

Miro

Miro on 19-vuotias entinen raggarikundi alunperin Helsingin hoodeilta. Miron ollessa kymmenen hänet otettiin huostaan alkoholistivanhemmilta, ja poika kävi läpi useita sijaisperheitä, ennen kuin päätyi mukavaan perheeseen Pronssijoelle vuonna 2013. Mirosta on varhaisvuosien vaikeuksista huolimatta kasvanut kaikin puolin hauska jätkä. Poika on hilpeä, helposti lähestyttävä kaveri, jolle sattuu tämän tästä hullunkurisia kommelluksia. Mirolta ei vitsejä puutu, mutta osaapa tuo näyttää huolehtivammat ja vakavammatkin puolensa.

 

Miska, tuntiratsastaja

Jos olisi ilkeä, Miskaa voisi luonnehtia huonolla itsetunnolla höystetyksi nyhveröksi. Pojan hieman onneton olemus johtaa pitkälti juurensa hänen kasvatukseen ja lapsuuteen - hän on joutunut muuttamaan koko ikänsä vanhempiensa mukana paikasta toiseen eikä hän ole koskaan juurtunut oikein mihinkään, saati pystynyt kasvamaan vakaassa ympäristössä. Hänen äitinsä Evelia Piñero-Kalha on Meksikosta kotoisin oleva, hieman omanlaatuinen kuvataiteilija, ja isänsä Eero Kalha on suomalainen kirjailija. Miska on nimestään huolimatta suomessa syntynyt ja kasvanut, eikä osaa espanjaa.

 

Alana, omistaa Lassen ja Rokin

Alana on 17-vuotias, Irlannista alkujaan Suomeen rantautunut nuori neitokainen, joka yrittää välttää suurempaa sosiaalista kanssakäymistä ventovieraiden kanssa viimeiseen asti. Tuon siniset silmät ovat usein vaaleiden hiuksien peitossa, ja jos ei, niin ainakin visusti maassa, ja puhe on vain hiljaista piipitystä. Kun Alanasta viimein saa jotain puhetta irti, paljastuu tuosta oikeastaan aika kiva ja luotettava kaveri, joka ei jätä miestä mäkeen.

 

Pujo, hoitaa Fonzieta

Pujo on 19-vuotias välivuotta aloitteleva nuorukainen, joka on hiljattain muuttanut kaupungin hulinasta Pronssijoelle, tätinsä ja tädin puolison omistamalle maatilalle. Hän on hoikka, tummanruskeatukkainen androgyyni, joka rakastaa luontoa: hänet voi usein löytää metsiköstä tai puron rannalta puuhailemasta. Pujo on rauhallinen ja hieman ujo, mutta myös utelias sekä seikkailunhaluinen.

 

Mikki,

Michael Grazel eli Mikki on sosiaalinen ja pirteä 20-vuotias suomensveitsiläinen hujoppi, joka on ollut mukana Hallavan alkuaikoina, mutta palasi taas pitkän tauon jälkeen työharjoittelunsa ajaksi. Mikillä on taustallaan kilparatsastajan ura, ja hänen vanhempansa omistavat menestyksekkään kilpatallin Sveitsissä. Nykyään Mikki ei enää kilpaile niin tavoitteellisesti. Hän on hyväsydäminen ja huumorintajuinen persoona, joka nauttii syvällisistä keskusteluista ja on aina valmis lähtemään seikkailuun.

 

Ruska, hoitaa myös Fonzieta

Ruska on lukion kakkosluokkaa käyvä poika, joka heittää katu-uskottavuuden ja aikuismaisen käytöksen romukoppaan. 160-senttiseksi jämähtänyt pörröpää on ehkä Pronssijoen positiivisin ja hilpein ihminen, mistä kertovat hänen mottonsa: ”Ei auta itku markkinoilla. Pää pystyyn ja kohti uusia vastoinkäymisiä.” Ruska on rohkea ja rasavillinäkin tunnettu, ja hän lähestyy rohkeasti tuiki tuntemattomia ihmisiä eikä tunne sanaa nolostuminen. Ruskan tapaa lähes poikkeuksetta iloinen virne naamalla.

 

Meidän mahtava porukka

Caitlyn, omistaa Beedan

Caitlyn on 17- vuotias naikkonen, jolla on ruskeat hiukset ja silmät. Tyttö on 163cm pituinen, ruumiinrakenteeltaan melko hoikka, mutta siitäkin huolimatta naisellinen. Caitlyn on huumorintajuinen, rohkea ja melko yllytyshullu tapaus, joka keksii aina kaikenlaista muiden päänmenoksi. Tyttö pyörii kotonaan yleensä rennoissa vaatteissa, mutta tallilla hänen yltään löytyy oikeanlaiset ratsastusvaatteet.

 

Rena, hoitaa Kyyhkyä

Hei, olen Rena. Olen 16 vuotias tyttö keskeltä ei mitään, eli lapista. Entiset ystäväni kuvaisivat minua yli vilkkaana, tai muuten omituisen pirteänä. Noh, kieltämättä he ovat aivan oikeassa. Puhun nopeasti, ja omaan valitettavan kultakalan muistin. Olen omasta mielestäni positiivinen, ja luova ajattelia. Osaan toimia nopeasti tarpeen vaatiessa, mutta muuten voin harjata hevosta vaikka tunnin.

 

Daw, omistaa Lotan

Daniela ”Daw” Lehtola on 19-vuotias lukion päättänyt nuori. Yleisesti Daw on ”se ilopilleri”, jolla on aina hymy huulessa ja jonka nauru kuuluu kilometrien päähän. Dawilta ei yleensä puheenaiheet lopu ja nainen kertoo tarinaa toisensa perään aina innoissaan. Kavereita naiselta löytyy useita, mutta läheisempiä ystäviä Dawin on usein hieman vaikeampi saada tai löytää. Iloisen kuoren alta löytyy kuitenkin myös Dawin toinen puoli, se herkempi ja hieman itsestään epävarma Daw.

 

Valma, hoitaa Lukaa, auttaa tuntiratsastajia, mode

Valma on parilla sanalla sanoen ihan tavallinen ja vähän ujo 17-vuotias tyttönen - käytännöllinen ja sivistynyt kodinhengetär, punastumisaltis ja suloinen herkkis, joka ei omaa suurempia liikunnallisia tai taiteellisia lahjoja, vaan viihtyy tallilla hevosten ja kivojen kavereiden seurassa. Itseään nuoremmille Valma on lempeä ja järkevä isosiskohahmo. Valma rakastaa mummoilua: neulomista, pullien leipomista, lukulasien käyttämistä, hiusten laittamista kiinni virkkuukoukuilla... Valma on myös toivottoman haaveellinen romantikko, jolla on silloin tällöin pieniä ongelmia itsetuntonsa kanssa. Vaikka Valma onkin vielä Dunjan hoitaja, huiman 180 sentin pituutensa ansiosta hän valmentautuu ja kilpailee Darcylla kouluratsastuksessa.

 

Nanna, hoitaa Tuiketta

Nanna on 19-vuotias melko hiljainen tyttö varustettuna kapinallisen luonteella. Hän haluaa erottua massasta, ja ilmaisee sen vaatteillaan. Nanna pukeutuukin usein revittyihin farkkuihin ja nahkarotsiin, joka kyllä tallilla vaihtuu ratsastustakkiin alta aikayksikön. Vaikka hän esittääkin melko hard-corea, löytyy rujon pinnan alta mukava tyttö joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Varsinkin esteratsastus on hänen sydäntään lähellä.

 

webdesign: Pinja Kumpulainen

tämä on virtuaalitalli

© 2018 Hallava

♥    Newerra

♥    Vaahterapolku

♥    Kirkkojoen talli

♥    Otava