Meidän mahtava porukka

Aleksi, tallin omistaja, admin
Aleksi on rempseä 28-vuotias rääväsuu, joka viihdyttää tallin väkeä vitseillään. Hänelle on tärkeää, että kaikki viihtyvät tallilla ja hevosilla on mahdollisimman hyvät oltavat. Ei nipota turhasta, mutta vaatii hoitajia tekemään kunnolla oman osuutensa ja ratsastajia yrittämään parhaansa. Harrastaa ratsastus- jousiammuntaa tammansa Halin kanssa. Koulutukseltaan ratsastuksen ohjaaja, mutta elätti itsensä taiteilijana ennen kuin tapasi Emmin.

Eveliina, ratsastuksenopettaja, yhteishahmo
27-vuotias Eveliina eli tutummin Eve on vähän aikaa sitten valmistunut huumorintajuinen ratsastuksen-opettaja. Eve osaa olla tarpeen tullen myös tiukka muttei vähääkään tosikko. Useasti hänet tunnistaa hänen päälaellaan heiluvasta korkeasta ponnarista sekä rohkaisevasta asenteesta. Evellä on myös yksi 3-vuotias tyttövauva sekä suloinen pikku koira Piku jotka hyörivät välillä naisen mukana tallilla. Lyhyesti sanottuna Eve on positiivinen, hauska, tsemppaava sekä iloinen ratsastuksenopettaja.

Ohto, tallityntekijä
Ohto Forsvik on 21-vuotias nuorukainen, jonka blondit hiukset ovat siistin huolittelemattomat. Blondilla on kesto-resting bitch face, ja saattaa näyttää töitä tehdessään varsin totiselta tyypiltä. Ohto on kuitenkin varsin mukavaa seuraa hymyillessään, ja heittää omasta mielestään hauskaa läppää koko ajan tuttujen seurassa. Ohto on synnynnäinen asiakaspalvelija, mutta töiden ja small talkin ulkopuolella hänellä kestää hetki lämmetä ihmisille, ja on miltei kylmän oloinen jos hänellä ei ole syytä jutella kenellekään. Kun Ohtoon saa kunnolla yhteyden alun "kylmyyden" ja flirttailun ja jatkuvan vitsailun jälkeen, hänestä paljastuu hiljainen tyyppi, joka ei mielellään puhu itsestään tai perheestään.

Olivia, ratsastuksenopettaja
Ihmisversio koiranpennusta ja luontainen äitihahmo suurella sydämellä. Luonteeltaan ainainen ikiliikkuja jonka mukana mennään eikä meinata, kaikkea kokeillaan vähintään kahdesti ja vastoinkäymisistä ei lannistuta. Olivia on hiljattain Hallavassa aloittanut ratsastuksenopettaja ja jokapaikanhöylä, joka vetää ratsastustunteja omalla twistillään. Ratsastuksessa mielenkiinnot vaihtuvat vilkkaasti ja Olivia onkin kokeillut melkein mitä vain mahdollista lajia; koulua, esteitä, kenttää, raveja, lännenratsastusta, vikellystä, matkaratsastusta, valjakkoajoa…. Haluaa pitää harrastuksen aina tuoreena ja kiinnostavana ja pyrkiikin pitämään hauskoja tunteja ainaisen hiki hatussa -treenaamisen sijaan. Opettajana haluaa keskittyä kaikkiin ihmisiin ja hevosiin yksilönä ja tarjota kaikille mukavan ratsastuskerran jolta lähdetään hymyssä suin.

Kassu, omistaa Aten
Viime syksy oli muutosten aikaa Rajaniemin Karlille, tuttavallisemmin Kassulle, jonka täytyi vaihtaa paikkakuntaa opintojen vuoksi. Yksin asuminen, uusien kavereiden hankkiminen, hitto joo, jonkun pitää viikata vaatteetkin... Nykyään arki on melko vaivatonta.
Hallavaan Kassu päätyi parin viikon harkinnan jälkeen ja toimi Pallen virallisena hoitajana aina ruunan eläkkeen alkuun asti. Hevoset olivat Kassulle ennestään tuttuja eläimiä. Hän opetteli jo ala-asteikäisenä ratsastamaan naapurin shettiksillä, joista lemppariksi valikoitui punaruunikko Ninnu. Ponien jäädessä pieneksi hän aloitti ratsastuskoulussa tunnit ja samalla päätti uransa puskaratsastajana. Estetunneilla syttyi intohimo hevosia kohtaan kunnolla, eikä sitä enää oikein millään sammuta.

Lily, hoitaa Valeraa
Lily on 24-vuotias kaunis nuorukainen, jolta ei luonnetta puutu. Hän on rohkea ja sosiaalinen maailmaa nähnyt nainen, joka aikoinaan jätti lukio-opintonsa kesken jo 16-vuotiaana ja lähti työskentelemään hevosten pariin oppisopimuksella. Lily on nuoren ikänsä aikana ehtinyt jo perimään isoäitinsä hevostallin täynnä upeitä kenttä- ja laukkahevosia, mutta joutunut luopumaan unelmastaan jo kahden vuoden jälkeen, kun loukkaantui tiputtuaan hevosen selästä pahasti ja menetettyään oman, sekä koko perheensä varallisuuden kalliisiin kuntoutuksiin

Ade, hoitaa Pilkkua
Adelaide on Suomen Italialaisesta varakkaasta perheestä. Ade on pirtsakka ja energinen ihminen, energinen, vaikka tyttö ei omista ADHD:ta. Hän kyllä omistaa migreenin, ja se on kurjaa, jos se sattuu juuri tallipäiväksi suunnitellulle päivälle, mutta ei se tätä tyttöä lannista. Tyttö on oikea hurjapää ja rakastaa vauhtia. Kovaa menemisestä Ade pitää erityisesti. Hän ei jaksa laiskotella, ja on melkein aina vauhdissa -jopa unissaan. Adelaide osaa pitää salaisuuden, joten voit kertoa sen hänelle huoletta. Pokerinaamaakin tytöllä on! Hän huomaa, jos huijaat, mutta Ade itse on hyvä jekuttamaan ihmisiä.

Eevi-Sofia puoliylläpitohevosena Lasse, omistaa Hanin
Eevi-Sofia on lempeä ja ystävällinen 26-vuotias hevosnainen. Eevillä on ylläpidossa suomenpienhevosvarsa, josta hänen on tarkoitus kouluttaa ratsu. Luonteikkaan tammavarsan kanssa loppumattoman pitkästä pinnasta ja järkähtämättömästä rauhallisuudesta on apua! Tyynestä käytöksestään huolimatta nainen on kuitenkin koko lailla tunneihminen, eikä ole salaisuus, että suuret silmät kostuvat usein - oli syynä sitten suru, ilo, liikutus tai säikähdys. Muista ihmisistä Eevi uskoo naiivin sinisilmäisesti pelkkää hyvää. Jos etsit ymmärtäväistä ja empaattista kuuntelijaa, jolla itselläänkin on kokemusta elämän kummallisista käänteistä, tässä hän on. Eevillä on useinmiten tarjota lohdullisia sanoja tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sora, tuntiratsastaja
Sora on 14-vuotias teinityttö, jolla on ne perinteiset teinitytön ongelmat. Vanhempien säännöt on asetettu pelkästään kiusaamistarkoituksessa, jos luokassa mokaa, se on koko sosiaalisen elämän loppu, ja jos laittaa vahingossa bileisiin samat vaatteet luokan suosituimman tytön kanssa, ei kannata enää näyttää naamaansa koulussa. Pojat on joku toinen pelottava eläinlaji, joita ei ihan ymmärrä ja joista haluaa pysyä mahdollisimman kaukana, mutta silti vetää hirveästi puoleensa ja posket muuttuu aina ihan tomaatinpunaisiksi, kun joku niistä edes vilkaisee tähän suuntaan.

Seela, hoitaa Melliä
Seela omaa vahvan ulkokuoren, joka tuppaa välillä ampua negatiivisesti hyökkäävää hyttystä tykillä. Tiettyihin pisteisiin saakka ihanan avoin ja aito tyyppi. Vaikenee mielellään perheestään, eikä hirveästi yksityiskohtia elämästään tykkää kertoa jokaiselle. Tutustuu silti mielellään uusiin ihmisiin, ja omaa laajan kaveriporukan, mutta harvat pääsevät ystäviksi. Huumorintajua likalta löytyy paljon, ja monet mokatkin sillä pystyy korvaamaan. Kirosanoja löytyy sanavarastosta, ja niitä silloin tällöin sopiviin ja ei sopiviin tilanteisiin letkauttaa. Iskuyrityksille hieman vaikea. Ei oikein tahdo lämmetä ja yleensä saa vaan lempeän naurahduksen vastaukseksi. Ei kuitenkaan kiellä sisäisesti kokevansa iloa niistä. Jos apua tarvitset neiti varmasti sinua jeesaa.


Alana, omistaa Lassen ja Rokin
Alana Gwyln. Olet saattanut kuulla hänestä, ehkä se on se sukunimi, joka kätkee taakseen menestyneitä kilparatsastajia, tai se koko nimi, jonka olet saattanut nähdä lehdessä jääkiekkouutisissa, tai sitten se monituhatpäinen instagram-seuraajajoukkio, joka suorastaan jumaloi blondia kaunotarta, joka hurmaa jokaisen vastaantulijan joko ulkonäöllään tai ehtymättömällä moitteettomuudellaan. Tai no, ainakin melkein jokaisen vastaantulijan. Ne jotka eivät pidä Alanasta kertovat tämän olevan pikkutarkka ja piikittelevä, itsekäs ja ylimielinen, eivätkä tunnu edes ymmärtävän, miten kukaan voisi pitää hänestä. Rikkaan, välinpitämättömän ja hyvin meikatun teiniprinsessan ulkokuoren alta löytyy kuitenkin epävarma ihminen, jota ei kyllä kiinnosta muut, mutta jota kyllä kiinnostaa oma täydellisyyden perikuvan maineensa.
webdesign: Pinja Kumpulainen
tämä on virtuaalitalli
© Hallava