Unelma omasta ratsastuskoulusta

Aleksi ja Emmi ostivat Hallavan tilan vuoden 2013 alussa, jolloin talli oli ollut tyhjillään ravihevostallin lopetettua jo muutaman vuoden ajan. Aleksi ja Emmi olivat suunnitelleet perustavansa ratsastuskoulun jo jonkin aikaa ja nyt heillä oli vihdoin mahdollisuus toteuttaa unelmansa tilan tullessa myyntiin.

Paikat olivat huonossa kunnossa: katto vuoti, lämmitys ei toiminut ja tarhojen putkiaidat olivat ruosteessa. Pariskunta kuitenkin ihastui charmikkaaseen pieneen Ruotsin vallan aikaiseen kivitalliin ja sitä ympäröivään villiintyneeseen kasvillisuuteen, eivätkä antaneet rempsahtaneen ulkomuodon hämätä. Ostotarjousta pantiin kehiin ja pian pariskunta oli tilan uusi onnellinen omistaja.

Sitten alkoivat työt, ja pakko sanoa, että kyllä siinä välillä tunsi itsensä toivottomaksi uskomattoman suuren projektin edessä. Raviradan jäänteet saivat lähteä, samoin putkiaidat, jotka korvattiin valkoisilla puuaidoilla. Katto korjattiin, varastorakennus remontoitiin pihatoksi, maneesi rakennettiin, lämmitys ja juoma-automaatit asennettiin ja paikat maalattiin uuteen uskoon.

Sinnikkyydellä ja periksiantamattomuudella tila kuitenkin saatiin valmiiksi lokakuussa 2013 ja tila oli vihdoin valmis majoittamaan kaksikymmentä hevosta ja muutaman pihattoponin, ja tarjoamaan onnistumisen ja ilon hetkiä ratsastuskoulun oppilaille. Emmin ja Aleksin unelma oli vihdoin käymässä toteen, mutta ei se ratsastuskoulun pitäminen ilman hauskoja sattumuksia, muutamia kyyneleitä ja yllättäviä tilanteita onnistu...

webdesign: Pinja Kumpulainen
tämä on virtuaalitalli
© Hallava